Bublaninka - ako od maminky :)

Autor: Zuzana Kučíková | 19.2.2013 o 10:20 | (upravené 19.2.2013 o 12:21) Karma článku: 6,86 | Prečítané:  1004x

Keď doma máme chuť na koláčik a nikomu sa nechce vymýšľať čo by to mohlo byť, vyhráva bublanina. Samozrejme hlavne v lete, keď je záhrada plná voňavého ovocia. Teraz v zime používam to, čo som stihla ukryť a zmraziť :)

Na tento recept potrebujeme

350g polohrubej múky

250g Práškového cukru

6 vajec (máme doma sliepočky a preto nedám dopustiť na domáce vajcia)

2 dl oleja

2 dl vody

3/4 prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

1 limetu

a samozrejme veľa ovocia..aké si dáte, také budete mať

 

žĺtka vymiešame s cukrom. Cukor musí byť rozpustený, najlepší spôsob ako to zistiť je neustále ochutnávanie :) Pridáme šťavu a postrúhanú kôru z limetky, ja som dala polovičku.

Primiešame múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok, olej a vodu. Kto chce bublaninku tmavú, môže pridať kakao. Z bielkov vymiešamie sneh a opatrne ho zamiešame do cesta.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a teraz prichádza to najlepšie. Vybláznime sa a hádžeme ovocie od výmyslu sveta. Na túto bublaninu som použila maliny a ríbezle. Pečieme pri 180 supňoch, kým nám nezačne zlatnúť. Keď je už kuchyňa celá voňavá, pichneme do koláča špajdľu a keď na nej nie je nič prilepené, je to hovoté.

U nás veľmi dlho nevydrží, papká sa ešte za horúca :)

Prajem dobrú chuť :)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?