Moravský vrabec

Autor: Zuzana Kučíková | 30.4.2013 o 10:03 | (upravené 30.4.2013 o 10:23) Karma článku: 5,48 | Prečítané:  1592x

Dostala som za úlohu navariť nedeľný obed, doma bolo bravčové stehno a vraj, sprav z neho čo chceš, najlepšie niečo na spôsob moravského vrabca..tak som spravila moravského vrabca, prvý krát v živote a musím sa pochváliť, bolo to super :)

DSC07818.jpg

Potrebujeme

1 kg bravčového stehna, môže byť aj pliecko, krkovička, kto má čo rád

2 cibule

6 strúčikov cesnaku

rasca, soľ

DSC07689.jpg

Mäso pokrájame, tvar a veľkosť je na Vás, ja som krájala na kocky, teda aspoň som si to myslela, a osmažíme na masti.

DSC07702.jpg

DSC07695.jpg

Nakrájame 1 cubiľu na kolieska, cesnak na plátky a poukladáme do pekáča. Hodíme na o opražené mäso, osolíme, orascujeme, poukladáme druhú cibuľu, podlejeme výpekom a trochou vody, zakryjeme alobalom a šup s tým do rúry, ktorú sme si vyhriali na 150 stupňov. Po 45 minútach pridáme na  180 stupňov a dopečieme bez alobalu, tiež asi 45 minúť.

DSC07706.jpg

Medzi tým si spravíme dusenú kyslú kapustu a to veľmi jednoducho.

DSC07763.jpg

Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme, hodíme na to kapustu (1kg), podľa potreby podlejeme vodou, osolíme, orascujeme, prípadne ocukrujeme (netreba to preháňať) a dusíme.

DSC07769.jpg

Asi za  30 minút je to hotové.

DSC07814.jpg

Nám doma veľmi chutilo, tak dúfam, že si aj vy pošmáknete. Prajem dobrú chuť!

DSC07826.jpg

DSC07820.jpg

 

Recept na domácu hrnčekovú knedľu nájdete na mojom blogu.

http://kukufoodblog.blogspot.com/2013/04/hrncekova-knedla.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?