Cukinový koláč

Autor: Zuzana Kučíková | 5.8.2013 o 12:58 | (upravené 5.8.2013 o 13:41) Karma článku: 6,56 | Prečítané:  1736x

Keď mi prvý krát kolegyňa hovorila o koláči z cukín, bola som trošku skeptická. Ako to asi môže chutiť? Potom mi ho priniesla ochutnať a bolo to tu, láska na prvý pohľad, alebo skôr na prvé ochutnanie. Je to taký ten "mokrý" koláč a nepoznám nikoho, komu by nechutil.Naozaj mám veľmi rada "hrnčekové" recepty, pretože skoro nič nezašpiním a tento určite patrí k nim.

Potrebujeme:

2 hrnčeky kryštálový cukor
2 vajcia
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček olej
2 hrnčeky/1 väčšia cukina
1/2 balíčka kypriaci prášok
1/2 čajová lyžička sóda bicarbona
1 čajová lyžička mletá škorica
2 polievkové lyžice kakao

1 tabuľka čokolády na varenie
Lekvár na potretie

DSC08464.jpg

Cukinu očistíme, nastrúhame na hrubo a mierne vytlačíme šťavu. Ak je cukina väčšia, väčšinou býva dosť suchá, takže netreba vytláčať.
Všetky ingrediencie zmiešame a nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 25 minút, ale treba si kontrolovať, najlepšie špajdľou.

DSC08472.jpg


Necháme mierne vychladnúť, natrieme lekvárom (najlepší je kyslý, odporúčam egrešový alebo ríbezľový) a polejeme čokoládou na varenie rozpustenou s maslom vo vodnom kúpeli.

 

DSC08487.jpg

DSC08491.jpg

Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?