Cukinový koláč

Autor: Zuzana Kučíková | 5.8.2013 o 12:58 | (upravené 5.8.2013 o 13:41) Karma článku: 6,56 | Prečítané:  1753x

Keď mi prvý krát kolegyňa hovorila o koláči z cukín, bola som trošku skeptická. Ako to asi môže chutiť? Potom mi ho priniesla ochutnať a bolo to tu, láska na prvý pohľad, alebo skôr na prvé ochutnanie. Je to taký ten "mokrý" koláč a nepoznám nikoho, komu by nechutil.Naozaj mám veľmi rada "hrnčekové" recepty, pretože skoro nič nezašpiním a tento určite patrí k nim.

Potrebujeme:

2 hrnčeky kryštálový cukor
2 vajcia
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček olej
2 hrnčeky/1 väčšia cukina
1/2 balíčka kypriaci prášok
1/2 čajová lyžička sóda bicarbona
1 čajová lyžička mletá škorica
2 polievkové lyžice kakao

1 tabuľka čokolády na varenie
Lekvár na potretie

DSC08464.jpg

Cukinu očistíme, nastrúhame na hrubo a mierne vytlačíme šťavu. Ak je cukina väčšia, väčšinou býva dosť suchá, takže netreba vytláčať.
Všetky ingrediencie zmiešame a nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 25 minút, ale treba si kontrolovať, najlepšie špajdľou.

DSC08472.jpg


Necháme mierne vychladnúť, natrieme lekvárom (najlepší je kyslý, odporúčam egrešový alebo ríbezľový) a polejeme čokoládou na varenie rozpustenou s maslom vo vodnom kúpeli.

 

DSC08487.jpg

DSC08491.jpg

Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Spasí nás univerzálny základný príjem?

Stroje a automatizácia prinesú v budúcnosti stratu polovice pracovných miest. Spolu s tým príde ešte väčší hnev ľudí bez práce. Bude to znamenať pád demokracie?

AUTO

Nie v každej hmle treba zapnúť hmlovky

Predné a zadné hmlové svetlá plnia rôzne funkcie.

ROZHOVOR

Zosnulá Jaroslava Blažková: V Kanade som žila náhradný život

V tomto smutnom svete treba vyhľadávať jagavé momenty.


Už ste čítali?